Please use this identifier to cite or link to this item: http://openlibrary.ge/handle/123456789/10582
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributorსაქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის ჰიდრომეტეორლოგიის ინსტიტუტიka_GE
dc.contributorსაქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიაka_GE
dc.contributor.authorდუღაშვილი, დ.ka_GE
dc.contributor.authorძებისაშვილი, ნ.ka_GE
dc.contributor.authorცქიტიშვილი, ზ.ka_GE
dc.contributor.authorDughashvili, Darejanen
dc.contributor.authorDzebisashvili, Natelaen
dc.contributor.authorTskitishvili/, Zuraben
dc.date.accessioned2024-06-24T06:22:13Z-
dc.date.available2024-06-24T06:22:13Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationსტუ-ს ჰიდრომეტეოროლოგიის ინსტიტუტის სამეცნიერო რეფერირებადი შრომათა კრებული : ტომი N 135. – 2024. - გვ. 92-97.ka_GE
dc.identifier.citationScientific Reviewed Proceedings of the Institute of Hydrometeorology of the Gtu : Vol.№ 135. – 2024. – pp. 92-97.en
dc.identifier.urihttp://openlibrary.ge/handle/123456789/10582-
dc.description.abstractნაშრომში განხილულია საქართველოში სურსათის უვნებლობის მონიტორინგის თანამედროვე სისტემა. დღეისათვის, საქართველოში სურსათთან ასოცირებული რაოდენობრივი რისკების შეფასების ხელშემშლელ ფაქტორად უცხოელი და ადგილობრივი ექსპერტებისა და დაინტერესებული მხარეების რეკომენდაციებსა და დასკვნებში რისკის რაოდენობრივი შეფასებისთვის აუცილებელი სათანადო მონაცემების არქონა ან მათი შეზღუდული რაოდენობა სახელდება. ამასთან საქართველოში სურსათის უვნებლობის შეფასების მონიტორინგის ზოგიერთი ინსტრუმენტი განსხვავდება ევროპული და საერთაშორისო კანონმდებლობისან და შესაბამისად იწვევს განუსაზღვრელობის ზრდას. რისკის შეფასების მიზნებისთვის გამოყენებადი მონიტორინგის მონაცემების მისაღებად შემოთავაზებულია, მონიტორინგის პროგრამების შედგენისას გათვალისწინებული იყოს ევროპული მიდგომები, მ.შ. სისტემატური და პროექტული მონიტორინგები, რომლებშიც დგინდება როგორც სურსათის/ცხოველის საკვების საქართველოს კანონმდებლობით განსაზღვრულ მოთხოვნებთან შესაბამისობა, ასევე გამოკვლეული უნდა იყოს არანორმირებული საფრთხეები - აღმოცენებადი რისკები.ka_GE
dc.description.abstractThe paper discusses the modern system of food safety monitoring in Georgia. To date, the limited or lack of appropriate data necessary for quantitative risk assessment is mentioned as a factor hindering the assessment of quantitative risks associated with food in Georgia by foreign and local experts and interested parties in the recommendations and conclusions. In addition, some monitoring tools for food safety assessment in Georgia differ from European and international legislation and accordingly this leads to increased uncertainty. In order to obtain monitoring data usable for risk assessment purposes, it is proposed to consider European approaches when developing monitoring programs, including systematic and by project monitoring, during which the compliance of food/animal feed with the requirements determined by the legislation of Georgia should be studied, as well as non-normative hazards – emerging risks.en
dc.language.isokaen
dc.subjectჰიდრომეტეოროლოგიაka_GE
dc.subjectსურსათის უვნებლობაka_GE
dc.subjectკანონმდებლობაka_GE
dc.subjectმონიტორინგიka_GE
dc.subjectრისკის შეფასებაka_GE
dc.titleსაქართველოში სურსათის უვნებლობის მონიტორინგის სისტემის მიმოხილვა რისკის შეფასების : ანალიზის ჭრილშიka_GE
dc.titleReview of Food Safety Monitoring System in Georgia in Perspective of Risk Assessment : Analysisen
dc.typeსტატიაka_GE
Appears in Collections:საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის ჰიდრომეტეოროლოგიის ინსტიტუტის სამეცნიერო რეფერირებადი შრომათა კრებული : ტომი № 135 = Scientific Reviewed Proceedings of the Institute of Hydrometeorology of the Georgian Technical University : Vol.№ 135 (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
135-17.pdfსაქართველოში სურსათის უვნებლობის მონიტორინგის სისტემის მიმოხილვა რისკის შეფასების/260.27 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.